Den nye hengeren fra Slurrykat kombinerer dumperhenger og silovogn i ett.

Nå får du dumper og grasvogn i en og samme henger

Slurrykat har lansert SDT, en ny kombinasjonshenger som både lar deg kjøre inn gras og ta de tyngre jobbene.

Etterspørsel fra kundene etter en flerbrukshenger ble startskuddet for denne hengeren som først og fremst er en dumperhenger, men med mulighet for forvandle den til grasvogn ved hjelp av et eget påbyggingssett. Det forteller Garth Cairns, administrerende direktør i Slurrykat, i en pressemelding.

Avrundet foran, firkantet bak

Hengeren tar utgangspunkt i en helt nyutviklet 22 tonns dumperhenger med enkel tippsylinder. Den er konstruert i Hardox-stål og høyfast stål med ny ramme og pendelboggie. Som tilvalg kan du få den med fjærende aksling.

Mens andre dumperhengere gjerne løfter baklemmen opp og bakover, har denne hengeren en baklem som slippes ned ved tømming.

– Det betyr at den er firkantet bak. Det går fra en dumperformasjon i front til en firkantet bakdør i full bredde bak, sier administrerende direktør i Slurrykat, Garth Cairns, som tror dette er den eneste hengeren på markedet med akkurat dette designet.

På denne hengeren kan du så plassere grasramma. Denne kommer i et samlet sett, inkludert den hydrauliske baklemmen, slik at det skal være relativt enkelt å skifte mellom dumper og silovogn etter behov. Dette er et konseptet vi kjenner fra bl.a. korn- og grasvognene til Slurrykat. Når den ekstra ramme er festet på, skal kombihengeren ha en kapasitet på 34 kubikkmeter med gras.

Internasjonal interesse

Her i Norge er det Hektner maskin som fører Slurrykat. De forventer å selge den her til lands.

– Vi har veldig tro på dette produktet. Jeg mener denne er veldig aktuell for mange, spesielt for holde kostnader nede, sier daglig leder Hans Christian Hektner.

Norge blir likevel langt fra første landet denne hengeren går til. I forrige måned ble 24 av disse hengeren sendt over til New Zealand.

Powered by Labrador CMS