Norges første Pöttinger-presse i aksjon

SE VIDEO: Pöttinger-pressa i bruk under Blæstaddagen.

Publisert

Pöttingers rundballepresser har vært på det europeiske markedet i tre år, og i vinter kom de også med kombipresser.

Først nå, etter at Akershus Traktor tok over importen av Pöttinger, har det blitt importert rundballepresser. De to første har nå kommet til landet og på Blæstaddagen fikk de skuelystne se den i aksjon for første gang på norsk jord. Det kan også du gjøre, på BGTV på gardsdrift.no. Noen kombipresse har ikke dukket opp enda, men det norske markedet er lovet noen få da den første produktserien er helt fersk.

Pöttingers rundballepresser skiller seg litt ut fra andre, ved at rotoren går "feil" vei, altså motsatt av kjøreretningen. Dette blant annet for å minske spill som faller ned på bakken. På grunn av rotorens retning sitter knivene over og ikke under. Knivene er også montert på en finurlig måte, og kan enkelt dras ut på siden, akkurat som en skuff, ved skifing, sliping eller justering av lengde.

Det er seks forskjellige modeller av Pöttingers presser, to i Impress F-serien og fire i Impress V-serien. Sistnevnte serie har variabelt kammer og kan presse baller fra 90 til 185 centimeter i diameter. F-serien er låst på 125.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS