Autonom fôringsrobot fra Delaval
Delaval OptiWagon tar seg av fôringen for deg.

Delaval med automatisk hjulgående fôringsrobot

OptiWagon er en robot for distribusjon av grovfôr. Den blir et tilskudd til de eksisterende fôringsløsninger fra Delaval.

Publisert

En av de største kostnadene på et melkebruk er fôring. Det er også en av de mest arbeidskrevende oppgavene etter melking. Delaval lanserer roboten som en modul i en total fôringsløsning, som gjør alt fra veiing, kutting, blanding og tildeling av fôr på fôrbrettet.

– Den nye distribusjonsroboten bidrar til å optimalisere omdanningen av tørstoffet i grovfôr til melk. Å kunne gjøre dette effektivt er en stor fordel på en melkegard. Ved å inkludere OptiWagon som en del av Optimat-systemet har du et effektivt og fleksibelt fôringssystem som kan bidra til å spare verdifull tid og begrense energikostnadene på garden, , sier Ludo Bols, fôringsspesialist hos Delaval.

Opp til 12 ganger daglig

OptiWagon er autonom og den er i stand til å gi ulike dyregrupper ulike fôrblandinger opp til 12 ganger per dag. Oppskriver og ruter for roboten blir satt opp eller justert vias styringssystemet DelPro.

– Delaval står på sitt konsept om å ha separate produkter for å blande, kutte og distribuere fôret. På denne måten utviklet vi produkter for å gjøre jobben det er ment for på best mulig måte, sier Bols

OptiWagon blir landert i de fleste europeiske land i løpet av våren.

Powered by Labrador CMS