Ny DeLaval-robot

Svenskene med mye nytt på VMS V300.

Publisert

DeLaval kickstartet Borgeby Fältdager med å lansere deres nye flaggskip V300. Lanseringen ble gjort samtidig i flere land rundt omkring i verden. DeLaval har renovert sin robot fullstendig, med blant annet nytt system for speneleting og koppåsett. Det hele kan summeres med en mer produktiv og driftssikker budeie.

Smartere arm

Den aller største nyheten er det nye systemet for speneleting og koppåsett. DeLaval har hatt den nye roboten til testing på fem større melkebruk i Europa, hvor den har melka ved siden av sin forgjenger, Classic.

Testpilotene har nesten halvert tiden på leting og koppåsett og redusert tiden kua står i boksen. Armen bruker nå 50 sekunder i snitt fra kua kommer inn til koppene sitter på, tidligere var snittet 90 sekunder. Det infrarøde kameraet i seg selv er det ikke noe særlig nytt med, men det er levert med en fullstendig ny programvare som har ført til denne effektiviseringen. Noe annet som kanskje kan glede mange er at roboten ikke lengre behøver å læres opp, for eksempel ved en ny ku eller kvige i besetningen. Kameraet vasker også seg selv, så det skal ikke ha noen vanskeligheter med å finne spena etter en stund heller.

Den nye maskinen har fått oppgitt kapasiteten til å være 3500 kilo i døgnet.

Bedre flyt

Også melkemodulen er bygd om. For det første er melketanken nå på 45 liter, så den slipper å tømmes midt i en melking. Også dette for å spare tid.

DeLaval har også kommet med begrepet PureFlow som skal sørge for et jevnere vakuum, blant annet ved hjelp av kortere slanger. Slangene er forsåvidt også nå laget av silikon i stedet for gummi.

Den nye roboten kommer for salg i disse dager, men Classic er å få kjøpt frem til nyttår. Er du i ferd med å sette inn en Classic, men vil ha det nyeste er de to laget i samme proposjoner. V300 kan også kombineres sammen med Classic fra 2007 eller nyere.

Prisen kommer på rundt 4-5 prosent mer enn for en ny Classic.

Mer fra DeLaval og Borgeby får du i BG 06/2018!

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS