PG II Genesis får forbedret navdrift.
PG II Genesis får forbedret navdrift.

Samson forbedrer drifta på vognene

Gjødselvognserien PG II Genesis får ny og forbedret navdrift med større effekt.

Publisert

Navdrifta HPD, Hydraulic Power Drive, er koblet sammen med pumpa til gjødselvogna via en egen transmisjon, som er drevet av kraftuttaket på traktoren.

Ekstraeffekt i 30 sekunder

På toakslede vogner er drifta på fremre aksel, og på treakslede vogner er drifta på midtre aksel. Systemet har en effekt på opp til 55 kW, men det er mulig å hente ut en ekstraeffekt opp til 125 kW i 30 sekunder hvis det trengs.

Når du har tastet inn ønsket effekt i styresystemet Slurrymaster 8000, vil drifta automatisk justere seg ut fra blant annet kjørehastighet og effektbehov. Dette skal redusere marktrykk, sluring og kjøreskader ved spredning, spesielt i kupert terreng eller under våte forhold.

Eget oljereservoar

Navdrifta har et eget oljereservoar og den selvrensende kjøleenheten skal hindre overoppheting. Produsenten opplyser at du kan ha navdrift i kombinasjon med dekktrykksregulering og Ejektor-systemet.

Samson har lagt stor vekt på at det nye systemet skal være enkelt å bruke for sjåføren. Service og vedlikehold var også viktige punkter under utviklingen. Produsenten erkjenner at det har vært visse begrensninger med HWD-systemet som de har hatt i mange år. Med det nye HPD-systemet håper de på å nå ut til enda flere brukere.

Nyheten har offisiell verdenspremiere på Sima i Frankrike den 6.-10. november i år.

Powered by Labrador CMS