Foto: Nokian Tyres
Foto: Nokian Tyres

Lanserer flere dekkdimensjoner

Den finske dekkprodusenten Nokian lanserer åtte nye dimensjoner i King-dekkserien.

Publisert

Traktorene øker i vekt, hestekrefter og topphastighet. Det setter større krav til dekkene. King-dekket ble lansert for første gang i 2018 i sju forskjellige dimensjoner. For å gjøre dekket kompatibelt med flere maskiner, vil serien i løpet av 2019 bli tilgjengelig i åtte nye dimensjoner. Lastekapasiteten på King-dekket er 320 kPa.

Dobbelt mønster

– Skogbruk, masseforflytting og veiarbeid er eksempler på områder som kan dra nytte av Nokian Traktor King. Tøffe forhold krever kraftig konstruksjon og Aramid-forsterkede sidevegger. Dekket er mer stillegående enn før og kan kjøres i hastigheter opp mot 65 km/t på grunn av det nye doble dekkmønsteret, sier Teemu Vainionpaa, produksjef hos Nokian Tyres.

Gode tilbakemeldinger

King-dekket brukes allerede i mange land.

– Brukerne har blitt imponert over grepet det doble dekkmønsteret gir. Den store kontaktflaten forbedrer dekkets grep og kjøreegenskaper både på gjørme og glatte flater, sier Vainionpaa.

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent. De produserer dekk for til personbiler, lastebiler og tunge maskiner. I 2018 hadde konsernet 4800 ansatte og en omsetning på 1,6 milliarder euro.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS