Også når det gjelder salg av større traktorer kommer danskene til kort. Foto: colourbox.com
Også når det gjelder salg av større traktorer kommer danskene til kort. Foto: colourbox.com

Slår danskene i traktor-salg

Vi tapte for danskene i håndball-VM, men gruser dem i traktorsalg. Mens danskene hadde 1424 nyregistreringer i fjor, kunne vi skilte med 3241.

Publisert

Tradisjonelt selges det flere traktorer i Norge enn i Danmark. 2018 var et semmert år for begge landene. Mens det norske traktorsalget krympet med små tre prosent, falt de danske nyregistreringene med en fjerdedel, skriver landbrugsavisen.dk.

Gir regjeringen ros

Avisen synes det er merkelig at det kan selges så mange traktorer i Norge i et år som har vært hjemsøkt av ekstrem tørke og reduserte avlinger med lave inntekter som resultat. De søker forklaring hos Lars Wear, som har den daglige ledelsen i HCP i begge landene:

- Forskjellen ligger i hjelpen fra regjeringen, som var raskt på banen med tiltak. Bøndene kunne søke om kompensasjon for 70 prosent av avlingstapet og få deler av beløpet utbetalt like etter at de søkte, noe som fort normaliserte markedet.

Wear nevner også den harde vinteren i fjor som årsak til at det ble kjøpt flere traktorer til snørydding.

Hvert bruk sin traktor!

Landbrugsavisen skriver at nordmennene generelt kjøper mindre traktorer enn danskene, men at det i fjor ble solgt et par hundre flere traktorer i 170 hk-klassen og oppover enn hva som var tilfelle i Danmark.

Wear forklarer avslutningsvis at Norge har et større traktorsalg enn danskene fordi vi bruker traktoren til flere ting på små bruk og til snørydding. Mange bønder kjøper en traktor til en rekke formål ved siden av at de har en jobb utenfor bruket.

.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS