Eikmaskin og Dalen blir mer eksklusive

Dalen og Eikmaskin utvider samarbeidet og har inngått en ny og utvidet samarbeidsavtale om eksklusivt salg av traktorskjær og sandstrøere i det norske markedet.

Publisert

Eikmaskin har hatt eksklusivt salg av snøfreserne fra Dalen siden 60-tallet. Nå utvides avtalen til å omfatte flere produkter fra den norske produsenten, opplyser Eikmaskin i en pressemelding.

– Vi opplever Eiksenteret som en svært god, landsomfattende og effektiv distribusjonskanal. Dette er viktige kriterier med tanke på salg og distribusjon av redskaper, når Eikmaskin nå også får eksklusivitet på flere av våre produktgrupper,
sier daglig leder Svein Ove Lid i Lid Jarnindustri AS.

– Utvidelsen av avtalen med Lid Jarnindustri er en naturlig utvikling av vårt allerede gode samarbeid, og vil komme våre kunder til gode. Lid Jarnindustri leverer solide norskproduserte redskaper som passer godt inn i vår portefølje av kvalitetsprodukter, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin AS.

Lid Jarnindustri AS holder til i Norheimsund i Hardanger, og selger sine produkt under varemerket Dalen. Bedriften har helt siden 1948 produsert redskaper til norsk landbruk, og den har hatt et nært samarbeid med Eikmaskin siden 1960-tallet med salg av snøfresere og annet traktormontert utstyr. Eiksenteret har hele tiden hatt en eksklusiv avtale på salg av Dalen snøfresere i det norske markedet.

Til høsten lanserer Dalen enda en ny snøfresmodell. Med ni ulike modeller har Dalen aldri hatt større spekter i denne produktgruppen. I fjor solgte Dalen mer sandstrøere enn de har gjort noen gang, og de opplever at mange kunder som driver profesjonelt, er opptatt av å kjøpe norskproduserte kvalitetsprodukt.

Lid Jarnindustri AS: Lid Jarnindustri AS selger sine produkt under varemerket Dalen, og er en familieeid bedrift i tredje generasjon som holder til i Norheimsund i Hardanger. Bedriften har helt siden 1948 produsert redskaper til norsk landbruk- og kommunalmarked. Eiernes strategi har vært å investere i moderne teknologi, og sikre arbeidsplasser og verdiskaping lokalt i Hardanger og Norge. Bedriften har hele sin produksjon i Norge og hadde i 2015 en omsetning på 75 millioner. Det arbeider nå 55 personer i bedriften.

Eikmaskin AS: Eikmaskin AS er heleid av AGCO Corporation, importerer landbruksmaskiner til Norge, og har hovedkontor på Kjeller i Akershus og importerer kjente merkevarer som Massey Ferguson, Fendt, Sampo Rosenlew, Trima, Grimme, Kuhn, Rauch, HE-VA, Junkkari og Ilsbo. Eikmaskin er kjedegiver i en landsdekkende franchisekjede av 36 selskaper. Disse profileres likt under navnet Eiksenteret og er, inkludert underavdelinger, representert på 54 steder over hele landet. Eikmaskin omsatte i 2015 for 1,2 milliarder NOK.

Powered by Labrador CMS