Ingen bedring på traktormarkedet

Topp 3 faller. CNH-merkene og Claas klatrer.

Publisert

Det ser stadig mørkt ut på traktorfronten. Mer enn hver femte traktor er borte om vi sammenligner med fjoråret. Totalt er det registrert 363 traktorer mindre så langt i 2020 enn det var i 2019. Det skal dog nevnes at juni som måned isolert sett er flere hakk bedre enn mai. Fallkurva har flatet noe ut, men pila peker nedover enn så lenge.

De to største taperne er også de to som kniver om markedslederplassen, John Deere og Valtra. John Deere har mistet nesten hver tredje traktor, men har likevel ei luke ned til Valtra. Finnene har mistet hele 37 prosent av traktorsalget sitt. Totalt faller topp tre, som er de to nevnte merkene samt Massey Ferguson, med hele 371 traktorer.

Til sammen har de tre merkene tapt 10,3 prosent av markedet. 6,9 av de har A-K Maskiner plukket opp. De er fortsatt, sammen med Claas, de eneste som øker fra fjoråret innenfor topp 10. Claas har omtrent doblet markedsandelene sine kontra fjoråret og ligger nå an med en markedsandel på 6,5 prosent. Ellers legger vi også merke til Solis, som Roald Moen selger for andre året. De har kommet godt i gang med 2020.

Powered by Labrador CMS