CNH velger å stole på skyløsningen til Microsoft når de førerløse traktorene slippes fri. Pressefoto
CNH velger å stole på skyløsningen til Microsoft når de førerløse traktorene slippes fri. Pressefoto

CNH Industrial og Microsoft i strategisk partnerskap

I framtiden vil CNH bruke Microsoft for å koble Case IH og New Hollands landbruksmaskiner til skyen.

Publisert

Samarbeidet gjelder CNH Industrials globale merkenavn Case IH, New Holland og Iveco. Avtalen med Microsoft innebærer at CNH Industrial skal bruke Microsofts skytjeneste, Microsoft Azure, som utgangspunkt for nye digitale tjenester. Det opplyser CNH Industrial.

For Case IH og New Holland betyr dette blant annet en ny generasjon skykoblede maskiner, hvor både agronomisk og maskinteknisk informasjon får en sømløs overføring til Microsofts skyløsning. Fra Microsofts server kan alle registrerte data, eksempelvis avlingsmengde og teknisk tilstand på maskinene, lastes ned av bonden eller forhandleren. Den maskintekniske informasjonen kan blant annet brukes til proaktivt og tilpasset vedlikehold av traktorer og maskiner.

En av grunnene til at CNH velger å samarbeide med Microsoft, er at Microsoft har tilgjengelig dataverktøy og løsninger som er kraftig nok til å behandle de store datamengende som skal samles inn og behandles. I tillegg til å samle inn og håndtere rene landbruksdata, slik John Deere og Agco gjør med sine presisjonsplattformer John Deere AMS og Agco Fuse, skal CNH bruke Microsoft Azure også utenfor landbruket. Iveco vil tilby skyløsninger tilpasset tunge kjøretøy, mens CNH Industrial vil bruke Microsoft Azure som basis ulike forretningsmessige løsninger.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS