New Holland er av de få merkene med positiv utvikling fra fjoråret.
New Holland er av de få merkene med positiv utvikling fra fjoråret.

Positiv utvikling i traktormarkedet

Juli-måned leverte bedre enn samme måned i fjor. Valtra og MF er feriens vinnere.

Publisert

Juli er generelt en ganske laber måned for traktorregistreringer. Likevel ser vi, for første gang i 2020, en måned som gjør det bedre enn samme måned i 2019. I perioden fra og med januar til og med juni, dalte bare traktormarkedet ytterligere for hver måned som gikk. Juli 2020 leverer en forbedring fra juli 2019 på ni traktorer. Beskjeden forbedring, men positiv likeså.

I juni var det MF som leverte de beste tallene, for juli er det AGCO-kollegene i Finland som kan juble. Valtra registrerte 56 traktorer i juli. John Deere ligger fortsatt øverst i markedet, men gapet ned til Valtra er nå på kun 21 enheter. John Deere registrerte kun 32 traktorer i juli, og ligger hele 138 enheter bak fjoråret.

MF henter seg inn litt i forhold til fjoråret, og også de registrerte flere traktorer enn John Deere i juli. New Holland og Case IH står til sammen for kun elleve registreringer i juli, men CNH er fortsatt det eneste av de store traktorprodusentene som kan skimte med positiv utvikling i 2020. Lyst ser det også ut for Claas som også står for elleve av de 194 traktorene som ble registrert i juli.

På det verste, i mai, lå 2020 hele 23 prosent bak 2019. Nedgangen er nå minsket til 19 prosent.

Powered by Labrador CMS