Claas svinger frontløften

Claas og Sauter lanserer nå muligheten for å svinge trekkstengene foran.

Publisert

Å få svingt trekkstengene bak er gammelt nytt, men nå kommer Claas og Hans Sauter GmbH med en løsning for å gjøre nettopp det også på trepunkten foran. Dette først og fremst med tanke på slått med frontmontert slåmaskin.

I svinger blir det fort stående igjen ei lita stripe gras når du kjører med en butterfly-kombinasjon og denne trykkes ned av traktordekket så den bakmonterte slåmaskinen ikke får tak i det. Claas og Sauter har derfor nå utviklet et system for å få svingt trekkstengene foran. Systemet gjør at de kan vris 30 centimeter hver vei (ytterst på trekkstengene). Dette skal gjøre at den frontmonterte slåmaskinen slår det graset som ellers ville blitt tråkket ned i sving.

Dette skjer hydraulisk og krever et dobbeltvirkende uttak foran. De svingbare trekkstengene kan kobles rett i det originale trekkstang-festet uten at det må gjøres noen tilpasninger. Under transport låses svingfunksjonen.

Salget av disse trekkstengene er begrenset i 2020, men kommer for fullt i 2021. Bedre Gardsdrift har prøvd å komme i kontakt med Claas for en forklaring på om svingingen skjer automatisk eller om den må styres manuelt, men uten hell.

Powered by Labrador CMS