Traktorstatistikken: John Deere på topp, CNH øker

Året startet med MF på topp, men det varte kun en måned.

Publisert

John Deere er tilbake der de endte i 2019. Etter å ha blitt forbigått av både Massey Ferguson, New Holland og Fendt i januar er de tilbake på førsteplassen på registreringsstatistikken. Med 55 enheter leverer de dobbelt så mye mange traktorer som i januar, men ligger likevel noe bak fjoråret.

Det samme gjelder for Valtra og MF. Til sammen har de registrert 106 traktorer færre enn på samme tid i fjor. Det gjelder derimot ikke New Holland som, til tross for at de faller to plasser, er det eneste merket blant topp fem som leverer positive tall i forhold til 2019. De ligger 23 traktorer foran fjoråret. Fendt ligger riktig nok også ganske stabilt, men med rød pil.

Det andre CNH-merket på det norske markedet, Case IH, leverer også positive tall. Etter et forferdelig år på registreringsstatistikken i 2019, er trenden god og de har akkurat dobbelt så mange enheter som for et år siden. I tillegg til CNH-merkene, er Kubota og Claas med og drar i riktig retning. Også den relativt nye traktoren, Solis, gjør det bra.

Ellers peker markedet stort sett nedover. 17 prosent, for å være eksakt.

Powered by Labrador CMS