Foto: Agco
Foto: Agco

Traktorstatistikken: MF på topp, A-K øker

MF starter nyåret som den mest registrerte traktoren, men A-K maskiner har størst grunn til å juble.

Publisert

John Deere endte på topp i 2019 som i 2018, men det er erkerivalen Massey Ferguson som starter det nye tiåret på toppen av registreringsstatistikken. MF registrerte 43 enheter i januar, men minsker faktisk antallet med fire fra januar i fjor. At de da topper betyr bare at konkurrentene har tapt enda mer i forhold til januartallene i 2019.

Det største tapet har Agco-frende, Valtra. De registrerer nå kun 21 traktorer, det er bare en tredjedel fra januar i fjor. John Deere går fra 53 registreringer i januar 2019 til 27 stk. i år. Mer eller mindre halvering fra fjoråret er fasiten for Deutz-Fahr og Lovol. Ellers holder de andre merkene seg stabile. Bortsett fra CNH-merkene.

For etter et tøft 2019, leverer New Holland og Case IH sterkt i årets første måned, og har så langt 25,5 prosent av markedet i 2020 mot 9,3 etter endt 2019. Det er dobbelt så stor markedsandel som Felleskjøpet. I antall traktorer dobler CNH-merkene seg i forhold til januar 2019. Det er selvsagt for tidlig å dra noen konklusjoner, men januar isolert sett er en gedigen grønn pil for A-K maskiner.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS