Kenneth Strand på åpningen av Felleskjøpets sentraliserte bruktsenter på Kløfta.

Felleskjøpet åpner bruktsenter

Felleskjøpet åpnet i dag nasjonalt bruktsenter på Kløfta.

Publisert

På plassen utenfor Felleskjøpet Kløfta står et tredvetalls brukte traktorer til salgs. Flere står inne, og totalt har det nye bruktsenteret 41 traktorer tilgjengelig. Slett ikke alle er John Deere. De grønne og gule har fått selskap av blant annet Claas, Fendt og New Holland.

– Nå har vi faktisk flere traktorer av konkurrerende merker enn vi har av John Deere. Det ser vi som et godt tegn egentlig, for det er traktorer som er kommet inn som bytte når de har kjøpt ny traktor, forteller ansvarlig for det nye bruktmarkedet, Kenneth Strand.

Traktorer fra hele landet

Traktorene spenner fra små kompakttraktorer til store 250 hestere. De er kommet inn fra hele landet.

– Dette er traktorer som har blitt litt glemt bort. Selgerne er opptatt av å selge nye traktorer, og det skal de være, men det betyr at innbyttetraktorene har blitt stående. Det er derfor vi nå har fått laget et eget bruktsenter, sier Strand.

Tjuvstartet salget

Selv om den offisielle åpningen er i dag, kan Strand fortelle at de allerede har solgt 21 brukttraktorer siden januar.

– Vi har fått mange henvendelser allerede. Det er alt fra bønder i oppstartsfasen, kunder som kanskje ikke har hatt traktor fra Felleskjøpet tidligere, og proffkunder. Det siste merket vi særlig i vinter, da det var noen proffkunder som trengte traktor med brøyteutstyr. Når det haster, er det kjappere å kjøpe en salgsklar traktor, som brukttraktorene er, enn å kjøpe helt nytt, sier Strand.

Ikke bare traktorer

Det har vært gjort forsøk på sentralisering av bruktsalget tidligere i landbruksbransjen, men Strand mener de har forutsetninger for å lykkes.

– Vi har ryggraden til å gjennomføre dette, og vi har ledelsen med oss. Da stopper det ikke bare opp, sier han, og påpeker at det også er gjort med suksess hos andre, som Pon, men også andre i anleggsbransjen.

I tillegg til traktorer har de redskaper både til landbruk og park og anlegg.

Åpningen av det nye senteret sammenfaller med Proffdagen og John Deere-dagen på Kløfta.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS