Tokvam snøfreser
Marte Sivesind, salgs- og markedskoordinator i Tokvam, viser fram den nye 235HSV på Dyrsku’n.

To nye snøfresere for brøyting av trange plasser

180THS er en ny to-trinns fres for små traktorer, og v-freseren 235HSV blir lillebroren til 255HSV.

Publisert

V-freseren har lenge vært en favoritt. Den har en enkel konstruksjon, stor kapasitet og du kan dra med deg mye snø. Slike fresere går det mange av, spesielt der det er tørre fine forhold, som i hyttefelt. Men det blir stadig trangere i hyttefeltene. 

Smalere, men fortsatt proff

Tokvam melder at mange som har slik brøyting har ønsket en smalere v-freser med proffegenskaper, og det er også bakgrunnen for 235HSV. 

235HSV er basert på storebror 255HSV, men arbeidsbredden er 235 cm og viftediameteren er 80 cm. Freseren har seks innmatervinger og veier 729 kg. Det er bokskonstruksjoner over slitestålet og forrest på vingene da disse plassene ofte får mye påkjenninger. Tokvam har gode erfaringer med denne konstruksjonen på eksisterende v-fresere. 

Videre har freseren sidevegger som står rett vertikalt. Slitestålet er montert på utsiden av freserhuset, og skruehodene er innfelt for at snøen skal gli lettere inn i freseren. Effektbehovet er 90-150 hk.

Freser tilpasset trange bygater

Tokvam 180 THS
Fresen blir levert med trepunktfeste som har integrert triangel.

Det blir trangere og trangere i byene, både i Norge og i Norden, og utviklingen fortsetter. Behovet for mindre maskiner for vegvedlikehold melder seg. Tokvam har derfor utviklet 180THS, en to-trinns snøfreser tilpasset store parktraktorer og små landbrukstraktorer i klassen fra 50 hk til 80 hk.

180THS har en del til felles med den eksisterende 220THS, for eksempel innen reservedeler og ekstrautstyr. Det er gjort for å standardisere mest mulig.

 Viftediameteren er 70 cm og freseren har Hardox i viftehuset. Det spesielt viktig i bybrøyting ettersom freseren gjerne får med seg en del strøgrus. 

Det er mulig å montere hjul i stedet for slepesko slik at du unngår glatte striper som fotgjengere kan skli på. Arbeidsbredden er 180 cm og freseren veier 620 kg.

Powered by Labrador CMS