Daglig leder Kyrre Vastveit og salgsjef Geir Hauso i Agromiljø. Foto: Sten Dueland
Daglig leder Kyrre Vastveit og salgsjef Geir Hauso i Agromiljø. Foto: Sten Dueland

Omsetningsrekord for Agromiljø

Etter et rekordår i 2016, økte Agromiljø ytterligere i fjor. Nå utvider de.

Publisert

I 2016 satte Agromiljø omsetningsrekord og økte omsetningen med hele 28 prosent fra 2015. I fjor økte rogalandsbedriften ytterligere ti prosent.

Går godt når det er vått

Daglig leder i Agromiljø, Kyrre Vastveit, mener det er flere årsaker til den kraftige økningen de siste par årene.

– Det er mye større interesse for slangespredning når sesongen har vært våt og vanskelig. Det er blitt også større fokus på kjøreskader. I tillegg får du tilskudd for å bruke slangespreder i enkelte fylker. Alt dette bidrar til å dra i samme retning, sier Vastveit til Bedre Gardsdrift.

Har vokst ut av lokalene

I dag er de 11 ansatte, men planene er klare for en betydelig utvidelse av virksomheten.

– Produksjonslokale våre er de samme nå, med 25 millioner i omsetning, som da vi hadde 5 millioner i omsetning, forteller Vastveit.

Utvider kapasiteten

Det begrenser, derfor er de nå i gang med å vokse seg større. Ny produksjonshall, fire ganger så stor som nåværende, er allerede ferdig tegnet og planlagt i samme område på Finnøy som nå.

Administrasjonsbygget skal også bli dobbelt så stort. Da må også antall ansatte økes. Planen er å ha større kapasitet og nye lokaler klare til neste vår.

Vil øke utenlands

I dag kommer ti prosent av omsetningen fra salg til utlandet, men Vastveit forteller at de både har solgt mer til utlandet før og kunne solgt mer nå.

– Det er kapasiteten som begrenser oss, og vi har måtte konsentrere oss om det norske markedet. Vi kommer nok til å øke eksporten til utlandet når vi får opp kapasiteten. Da er det særlig Sverige, Finland og Frankrike som har vært viktige markeder for oss, sier Vastveit.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS