Blir det fortsatt Claas traktor og Globus snøutstyr hos Lena Maskin? Pressefoto
Blir det fortsatt Claas traktor og Globus snøutstyr hos Lena Maskin? Pressefoto

Hva gjør Lena på snøfronten nå?

Jens Skifter i Danish Agro fikk nyheten om at BRI Agri kjøper opp Globus AS i formiddag, men selskapet er allerede i samtaler med flere potensielle leverandører som mulig erstatter for Globus hos Lena maskin.

Publisert

Når Globus blir solgt til BRI Agri AS, reiser spørsmålet seg om hva det betyr for Lena Maskin når det gjelder snøutstyr. Det er ikke lenger siden enn i februar i år at vi skrev at de skulle bli forhandlere av snøutstyr fra Globus etter at de mistet Tokvam til Felleskjøpet.

– Hva det betyr for Lena Maskin må vi nå se nærmere på. Vi har en avtale med Globus som strekker seg flere år framover, sier regiondirektør i Danish Agro, Jens Skifter, til Bedre Gardsdrift.

– Jeg forholder meg til den kontrakten. Vi kan godt fortsette å forhandle Globus, det er mer et spørsmål om de vil fortsette under de nye endringene. Det er noe vi må se på i samarbeid med Globus, sier Skifter.

I konkrete samtaler med andre

Nyheten om at BRI Agri har kjøpt Globus kommer dog ikke overraskende på Skifter. Han fikk riktignok nyheten fra BRI samtidig som pressemeldingen ble sluppet tidligere i formiddag, men sier at de har fulgt markedet tett de siste ukene. De har med andre ord vært forberedt på at det kan komme endringer.

– Det finnes mange aktører, og vi overveier mulighetene som finnes. Vi ser både på norske leverandører og nordiske leverandører. Vi har dialog med andre aktører, og det er konkrete samtaler, sier Skifter.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS