Bildet viser den gamle MGX-serien. Arkivfoto.
Bildet viser den gamle MGX-serien. Arkivfoto.

Kubota oppgraderer MGX-serien

Fjerde generasjon MGX fra Kubota har nytt førerhus og Isobus.

Publisert

Utseendemessig vil den ligne på sine storebrødre i M7-serien, som den har arvet mange egenskaper av. Panseret har nytt design. I tillegg har serien fått et nytt førerhus som skal gi bedre komfort og sikt for føreren. Flere av funksjonene er samlet i armlenet og betjeningsorganene er mer ergonomisk enn før.

Tilgjengelig med Isobus

MGX-IV serien kan utstyres med Isobus terminaler. Da kan redskaper med Isobus kobles til traktoren. Autostyring er også tilgjengelig for de som ønsker det.

Traktoren kan koble ut firehjulstrekket automatisk når du svinger, for eksempel på vendeteigen for å få bedre svingradius. Påkjenningen på dekk og drivverk blir da redusert og sjansen for å få kjøreskader på jordet reduseres.

5 modeller

Serien består av fem modeller utstyrt med ei 8-trinns powershift-girkasse. Girkassa har autofunksjon og er inndelt i tre grupper, høy, middels og lav med 24 gir fremover og 24 bakover. Hvis føreren forlater førerhuset uten å aktivere parkeringsbremsen, vil en alarm og en LED-skjerm varsle føreren.

Løftekapasiteten på serien blir 5000 og 6100 kg, men effekten på de nye traktorene er enda uvisst. Vi kan bare anta at effekten blir omtrent den samme som på 3. generasjon MGX.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS