Mec Ovlac får Eikmaskin igjen plog i sortimentet.
Plog fra Ovlac.

Ovlac blir ny plog i Eikmaskin

Eikmaskin har startet import av Ovlac-plog i samarbeid med danske Farm Implements Aps.

Publisert

Etter at Kuhn valgte å gå til BRI i fjor høst, har Eikmaskin stått uten plog i sortimentet. Det er nå endret fra februar av. Nå skal de spanske plogene fra Ovlac pløye ny grunn i det norske markedet.

– Etter slutten på samarbeidet med Kuhn har Eikmaskin sett etter en ny plog. Den har vi nå funnet, sier Kristine B. Pedersen, produktansvarlig hos Eikmaskin.

Ifølge adm.dir. Trond Kjempekjenn vil de første kundene få anledning til å se nærmere på plogen under kundedagen som er planlagt i Letohallen i mars. Da skal også Siloking, som Eikmaskin fikk agentur på i desember, vises fram.

Dansk pløyemester involvert

Årsaken til at Eikmaskin nå inngår samarbeid med Farm Implements Aps, er at det er dette danske firmaet som er ansvarlig for omsetning av Ovlacplog i de nordiske landene. Farm Implements er for øvrig drevet av Jens Iversen, den danske pløyemesteren som har hevdet seg i flere internasjonale konkurranser.

Iversen driver også Ploveskperten, som de siste årene har besøkt noen titalls bønder i Norge og hjulpet dem med å stille inn plogen deres.

– Med Jens Iversen sine kunnskaper og hans kjennskap til Eiksenteret og de norske kundene, er vi sikre på at vi nå kan tilby en plog som passer utmerket til norske forhold, sier Pedersen

Svingbar bæreaksling

I pressemeldingen løfter Eikmaskin fram det at Ovlac har svingbar bæreaksling. Trekkstenger låses i senterposisjon og plogen følger fritt etter traktoren som ei vogn. Dette skal gjøre at bredden på første får holdes konstant selv ved pløying i kurver, i tillegg til at belastningen på konstruksjonen blir redusert.

Dette er Ovlac plog

  • Ovlac ble startet i 1936.
  • Hovedproduktet er plog og det produseres omkring 500-550 enheter i året.
  • 60 prosent av produksjon blir eksporert.
  • Firmaet er fortsatt en familiebedrift og blir i dag drevet av to brødre som er tredje generasjon.

 

 

Powered by Labrador CMS