Glimt fra Sima 2019
Glimt fra Sima 2019

Sima blir høstmesse

Sima flytter tidspunktet for messa fra senvinter til høst, og legger seg dermed på linje med Agritecnica.

Publisert

Sima har tradisjonelt foregått i månedsskiftet februar/mars, slik den gjorde i år. Men nå trenger du ikke vente så lenge til neste Sima.

Bedre tilpasset Agritechnica

I stedet for å arrangeres i februar 2021, har Sima framskyndet messa til november neste år, nærmere bestemt 8.-12 november 2020. Dermed legger Sima seg på linje med Agritechnica, som også finner sted i november.

Både Sima og Agritechnica arrangeres annethvert år, og begge har vært arrangert i oddetallsår. Ved å framskynde Sima fra februar 2021 til november 2020, ligger det nå altså an til at vi får én stor europeisk landbruksmesse i året.

Det er likevel ikke sikkert at dette ene og alene er grunnen til at Sima endrer datoen. Sima feirer nemlig 100-års jubileum i 2022. Ved å legge messa til partallsår, får de dermed feiret jubileet i riktig år.

Landbruk i bevegelse

Sima ønsker samtidig å reposisjonere seg. Slagordet for Sima 2020 blir «Agriculture in motion» – landbruk i bevegelse – og det reflekterer tanken bak de nye endringene.

Messa har som mål å samle det siste av løsninger innen agroteknikk og å støtte opp om endringene som kommer innen den agronomiske praksisen. Videre skal de også legge vekt på sikker mattilgang, bærekraftig utvikling og bevaring av plante- og dyremangfoldet. Om det vil bli så store forandringer at det vil vise seg tydelig igjen blant de 1800 utstillerne messa pleier å trekke til seg, gjenstår å se.

SIMA

  • fransk landbruksmesse arrangert like utenfor Paris
  • tradisjonelt holdt annethvert år
  • tiltrekker seg rundt 1800 utstillere og en kvart million besøkende

 

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS