Glimt fra Sima 2019

Sima blir høstmesse

Sima flytter tidspunktet for messa fra senvinter til høst, og legger seg dermed på linje med Agritecnica.

Publisert

Sima har tradisjonelt foregått i månedsskiftet februar/mars, slik den gjorde i år. Men nå trenger du ikke vente så lenge til neste Sima.

Bedre tilpasset Agritechnica

I stedet for å arrangeres i februar 2021, har Sima framskyndet messa til november neste år, nærmere bestemt 8.-12 november 2020. Dermed legger Sima seg på linje med Agritechnica, som også finner sted i november.

Både Sima og Agritechnica arrangeres annethvert år, og begge har vært arrangert i oddetallsår. Ved å framskynde Sima fra februar 2021 til november 2020, ligger det nå altså an til at vi får én stor europeisk landbruksmesse i året.

Det er likevel ikke sikkert at dette ene og alene er grunnen til at Sima endrer datoen. Sima feirer nemlig 100-års jubileum i 2022. Ved å legge messa til partallsår, får de dermed feiret jubileet i riktig år.

Landbruk i bevegelse

Sima ønsker samtidig å reposisjonere seg. Slagordet for Sima 2020 blir «Agriculture in motion» – landbruk i bevegelse – og det reflekterer tanken bak de nye endringene.

Messa har som mål å samle det siste av løsninger innen agroteknikk og å støtte opp om endringene som kommer innen den agronomiske praksisen. Videre skal de også legge vekt på sikker mattilgang, bærekraftig utvikling og bevaring av plante- og dyremangfoldet. Om det vil bli så store forandringer at det vil vise seg tydelig igjen blant de 1800 utstillerne messa pleier å trekke til seg, gjenstår å se.

SIMA

  • fransk landbruksmesse arrangert like utenfor Paris
  • tradisjonelt holdt annethvert år
  • tiltrekker seg rundt 1800 utstillere og en kvart million besøkende

 

Powered by Labrador CMS