I siste nummer av bladet Traction får breiplast-bruk på rundball tilsvarende brei omtale. Orkel er en pioner på området, slås det fast.
Orkel prøvde ut breiplast på 1202-pressa for omlag 20 år siden. Orkel-sjef Jarl Gjønnes til venstre.
Samtidig som Orkel prøvde ut breiplast, prøvde de seg med ei non-stop-utgave av 1202.

– Orkel er en pioner

De skandinaviske landene og alpelandene har gått foran i å få fram presser med breiplast, skriver bladet Traction.

Publisert

Nylig hadde det tyske bladet Traction en gjennomgang av den siste tids utvikling innen rundballeproduksjon, nemlig bruken av breiplast i stedet for nett. Det poengteres at de skandinaviske landene, samt land i Alpene, har gått foran for å få til dette. Spesielt trekkes Orkel frem som en pioner på området.

– Bruk av breiplast gir ballen bedre beskyttelse mot mekaniske skader og inntrenging av luft. Ensileringsprosessen optimeres og i enkelte tilfeller kan det være mulig med mindre plast til innpakking. Dessuten får du kun en avfallsfraksjon når ballen pakkes opp, og folien kan resirkuleres. Faren for emballasjerester i fôret vil også reduseres, poengterer Traction.

–­ Det er hyggelig at også tyskerne nå oppdager breiplasten, sier Jarl Gjønnes i Orkel. Det er omlag 20 år siden Orkel for første gang la breiplast på en rundball, med 1202-pressa. I 2009 fikk Orkel publikumsprisen på Agroteknikk for breiplast.

Powered by Labrador CMS