Fra høyre: Roger Lerberg, produktsjef traktor i Svenningsens, Frits van Loon, eier og verkstedansvarlig og Harald Pedersen, daglig leder og eier.
Fra høyre: Roger Lerberg, produktsjef traktor i Svenningsens, Frits van Loon, eier og verkstedansvarlig og Harald Pedersen, daglig leder og eier.

Kubota til Elverum

Svenningsens er i ferd med å utvide forhandlernettet sitt. Elverum Maskin er klar for å selge Kubota, som en av til nå 20 forhandlere. Her er hele lista.

Publisert

Dagens Elverum Maskin er resultatet av fusjonen mellom mangeårig importør av Sisu lastebiler, Elverum Maskin, og den mer landbruksrettede van Loon Mekaniske. Også CF maskin er inne på eiersida.

Elverum Maskin startet i 1997, og har hatt en frittstående posisjon siden da.

van Loon Mekaniske er drevet av Frits van Loon, som fra sitt fødeland Nederland har erfaringer med både salg og import av traktorer, blant annet Claas. Etter at han gjorde seg til østerdøl hadde han i en periode agenturet på Lindner traktorer. Han har også importert Knikmops minilastere med betydelig større suksess. Dette agenturet følger med inn i Elverum Maskin.

Kubota-forhandler nr. 20

Fra nå får du også Kubota traktorer og småmaskiner hos Elverum maskin.

– Dette passer godt inn i vårt sortiment. Vi har engasjement og ikke minst kunnskapen som behøves for å yte skikkelig service på ettermarkedet, kommenterer daglig leder Harald Pedersen. Det å være i en utfordrerposisjon er han vant med, etter 20 år med Sisu lastebiler.

– Det viktige er å ha bra folk, i tillegg til et produkt med gode egenskaper. Det gjelder både lastebil og traktor.

Ambisjonene i første omgang er heller edruelige. Målet er å etablere seg med et handterbart antall nye traktorer, og se an situasjonen etter hvert.

– Sjøl om vi østerdøler er litt trege av oss, monner det at Kubota hadde et visst salg i regionen for omlag 20 års tid siden, og fremdeles har et godt rykte fra den gangen.

Svenningsens er i siget

Fra importørens side var 2016 året da strategiene for vekst i Norge ble lagt. Målet er et landsdekkende forhandlernett, og brikkene begynner nå å falle på plass.

– Vi har et stort mangfold mellom forhandlerne våre. Her er store og små firmaer. Det viktigste kriteriet for oss er at forhandlerne har godt verksted med flinke mekanikere, og at de kan yte god service, sier Geir Bentestuen, sjef for Kubota-importør Svenningsens, til Bedre Gardsfift.

Så langt har han 20 navn på blokka over hvem som nå selger Kubota-traktorer. Den lista forventers å bli noe lengre.

Kubota-forhandlerne

Her er lista over Kubota- forhandlere slik det ser ut midt i mars 2017. Enkelte av forhandlerne selger kun Kubotas park-sortiment, altså ikke landbrukstraktorene. 

Multimaskin AS, 0582 Oslo
CF Maskin Follo (park), 1540 Vestby
CF Maskin Skjeberg (park), 1745 Skjeberg
Havnås Handel AS, 1860 Trøgstad
Agriteknikk AS, 2265 Namnå
CF Maskin Stange, 2330 Valset
Elverum maskin , 2411 Elverum
NEMO brønnboring og maskin, 2500 Tynset
Traktormekkeren, 2862 Fluberg
Bernhardsen Hage og Hytteservice, 3295 Helgeroa
Wam Traktorservice, 3406 Tranby
Fimex AS, 3810 Gvarv
Traktor og Landbruk AS, 4354 Voll
Sandvik Landbruk AS, 5464 Dimmelsvik
CF Maskin Melhus (park), 7224 Melhus
Motorhuset Oppdal AS, 7340 Oppdal
NT Maskin, 7713 Steinkjer
Omli Landbruksverksted AS, 7760 Snåsa
Nordland Traktor AS, 8907 Brønnøysund

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS