Vi tok en prat med Per Ludvig Spydevold hos Borg maskin under Park og anlegg på Lillestrøm.

Selger mobile korntørker til Sverige

Nå skal norske Borg maskin selge italienske mobile korntørker til svenske bønder.

Publisert

Per Ludvig Spydevold hos Borg maskin smiler fornøyd etter å ha fått agenturet på mobile korntørker fra Agrimec i Sverige. Borg maskin har ført mobiltørkene i snart ti år allerede, men viste dem fram på Borgeby for første gang i år.

God kapasitet

Nå har de solgt og levert to tørker i Sverige allerede.

– Det viser seg at det er et marked for dette i Sverige, og nå kommer dette konseptet for fullt, for det gir så stor kapasitet i forhold til investeringen, sier Spydevold.

Mobiltørkene kan tørke fra tolv kubikkmeter med korn og oppover, alt etter størrelse på anlegget, og tørkeprosessen skal ta rundt fire timer.

Skandinavia skiller seg ut

Spydevold kan også fortelle at fabrikken i Italia gjort noen endringer som skal gjøre det enklere for den norske leverandøren. Mens de tidligere har produsert mobile korntørker etter bestilling, noe som har ført til lang ventetid, skal de nå ha et visst antall tørker klare til levering umiddelbart. Det gjelder også tørker som skal til annerledeslandet Norge.

– I Norge må vi ha varmeveksler på dieselbrenneren, det trenger de ikke nedover Europa. I Norge bruker vi trekkrok, i Europa landbruksdrag, forteller Spydevold.

Powered by Labrador CMS