Sampo Rosenlew Classic, også kjent som 2045, er stadig svært populær.
Sampo Rosenlew Classic, også kjent som 2045, er stadig svært populær.

Sampo Classic holder koken

Det var planen å fase ut Sampos minste modell fra det Europeiske markedet, men norske kornbønder vil det annerledes.

Publisert

Modellen Sampo Classic (Sampo 2045) har vært en slager for Eikmaskin i mange år. Sesongen 2015/2016 stakk denne alene av med nesten like mange kunder som New Holland totalt.

– Det viser at mange kornbønder fremdeles ønsker å ha kontroll på egen tresking. Vi har vært heldige og hatt tilgang på en tresker som ikke koster over en million i innkjøp. Her er velkjente og pålitelige funksjoner. Det å ha egen tresker sjøl om du ikke er av de største i areal, gir en egen trygghet, forteller treskersjef Ole Jørgen Baarlid i Eikmaskin.

På grunn av utslippskravene planla Sampo å kutte denne grunnmodellen fra spekteret som blir tilbudt i Europa. Modellen skal fortsatt produseres, men da kun for land lenger øst eller i Afrika, der utslippskravene ikke er noe problem.

Sampofabrikken har imidlertid endret oppfatning. Nå tilpasser de Classic-modellen med en steg 4-motor, godkjent for utslippskravene som gjelder her hos oss. Prisen går nok litt opp, men ikke mer enn at Baarlid fremdeles har stor tro på at Classic-modellen vil være attraktiv for mange norske kunder.

Sampo Classic er en tresker med 11,5-fots skjærebord (3,45 meter), 1,11 meter treskeverk og fire firetrinns ristere. Korntanken rommer 3700 liter. Motoren har fire sylindre, kommer fra Agco Power og yter 150 hk, og framdrifta er hydrostatisk.

Vil du lese årets treskerstatistikk, anbefaler vi at du sjekker postkassen jevnlig i tida framover. Bedre Gardsdrift nr. 8 2016 er ferdig fra trykkeriet, og er straks på veg til våre over 17 000 abonnenter. Der får du oppsummeringa på treskeråret 2015/2016, med kommentarer og analyser.

Det norske treskermarkedet besto i 2015/2016 av 119 nysolgte treskere. Eikmaskin er største importør, mens Claas er største enkeltmerke. 

Sampo Rosenlew importeres av Eikmaskin, og produseres i Finland. 

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS