Jon Nærland viste fram madrassen på Agrovisjon i fjor.

Glad Q installerer vannmadrass nr. 1000

I disse dager installerer Jon Nærland i Glad Q todelt vannmadrass nr. 1000 etter oppstarten i 2016.

Publisert

Selv om Jon Nærland fra Finnøy i Rogaland har drevet Glad Q i fire år, har de fleste av vannmadrassene blitt montert i fjøs i år. Når han er ferdig med å montere madrass nr. 1000, har nemlig 500 av dem blitt montert i år.

– Dette er en milepæl for Glad Q, sier Jon, som bare denne uka skal montere madrasser hos tre bønder på Vestlandet.

Egne erfaringer ga startskuddet

Det hele startet på egen gard. Nærland har drevet med mjølkeproduksjon i en rekke år, men kyrne fikk store problemer med haser og føtter. For å få bukt med problemet, valgte Jon å installere todelt vannmadrass i 54 liggebåser i fjøset.

Dette skal være første fjøs i Norge med slike madrasser. Han har i tillegg montert bevegelig nakkebom på fôrbrettet for å unngå nakkeskader.

Dette var i 2016, bare fem år etter at han hadde bygd nytt fjøs på garden. Etter å ha byttet ut båsmatter i skumgummi med vannmadrassene, ble resultatet så bra at Jon valgte å starte Glad Q.

Messer og ryktebørs

Allerede samme år deltok han på Agrovisjon i Stavanger. Siden har det blitt både Agrisjå ig Agroteknikk, i tillegg til at han har stilt ut på Storfe i både 2016 og 2019. I tillegg har ryktene spredd seg.

– Mange har sett den todelt vannmadrassa på messene, og flere har hørt om vannmadrassene fra de som vi har montert dem hos. Jungeltelegrafen er god. Bøndene er opptatt av dyrevelferd og holdbare kyr, og vi får gode tilbakemeldinger, sier Jon Nærland.

Derfor er de todelte

Vannmadrassene skal gi bedre dyrevelferd og holde dyra tørre og reine. Todeling av madrassen sørger for bedre fordeling av vannet. Den lille puta i front gir et mykt underlag for kua å knærne på når den legger seg, mens den store puta sikrer at kua kan stå stødig når den er oppreist, men ligge mykt når den hviler.

Glad Q er norsk leverandør av madrassene fra Spinder Nederland.

Powered by Labrador CMS