Felleskjøpet kjøper seg inn i Dataväxt og inngår samarbeid med Lantmännen.
Felleskjøpet kjøper seg inn i Dataväxt og inngår samarbeid med Lantmännen.

Felleskjøpet kjøper seg inn i Dataväxt

Felleskjøpet Agri kjøper seg inn i det svenske teknologiselskapet. Nå skal de utvikle nye tjenester i samarbeid med Lantmännen.

Publisert

Dataväxt er eid av Lantmännen, men nå kjøper Felleskjøpet Agri 12 prosent av aksjene. Det markerer starten på et teknologisamarbeid som ifølge pressemeldingen skal gi nye tjenester i begge land.

– Dataväxt har stor kunnskap om teknologi og innovasjon, og i tillegg har de tilgang på maskinvare. Dermed kan vi ta digitalisering i landbruket til et nytt nivå med produkter det er lett å bruke til gunstig pris, sier utviklingssjef for landbruk i Felleskjøpet, Bjarne Holm.

Min gård

Her til lands vil det satses videre på Min gård, plattformen utviklet av Felleskjøpet. I dag leverer Dataväxt blant annet kart over jorder, gjødselplan og satellittverktøy. Planleggingsverktøy og teknologi for automatisk sporing og dokumentasjon aktivitet vil lanseres i Norge i høst.

– Felleskjøpet Agri, Lanmännen og Datavaxt skal sammen jobbe for økt digitalisering i landbruket som igjen gir økt produktvitet og lønnsomhet både i det norske og svenske landbruket, sier Holm.

Utfyller hverandre

– Selskapenes fokus har vært rettet mot ulike områder i næringen. Det gjør at vi komplementerer hverandre godt og kan dra nytte av hverandres erfaringer, sier Carin Ritter, strategisk utvikler hos Lantmännen.

Nye tjenester og produkter vil bli lansert allerede i høst.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS