Portrettbilde av en dresskledd Jan-Hendrik Mohr
Jan-Hendrik Mohr er påtroppende administrerende direktør i Claas.

Ny sjef overtar i Claas

Jan-Hendrik Mohr overtar som administrerende direktør av Claas.

Det skjer etter at den sittende direktøren, Thomas Böck, bestemte seg for å gå av etter fire år for å gjøre andre ting. Han hadde da vært 16 år i Claas.

Krevende år

I de fire årene Böck har ledet Claas, har både firmaet og verden for øvrig vært gjennom store kriser. Først kom pandemien, med alt den medførte av nedstenginger og nedskalering av produksjonen. Så kom krigen i Ukraina, som satte Claas i en skvis i Russland, hvor de har lagt inn store investeringer.

– Det har siden i fjor sommer vokst fram et ønske i meg om å ta fatt på nye utfordringer, og tidspunket er nå riktig. Claas har kommet styrket ut av de ulike krisene og befinner seg i dag i en meget sterk posisjon, sier Böck selv om avgangen.

Gammel traver

Den nye direktøren er heller ingen nykomling i Claas, faktisk har han enda lenger fartstid i firmaet enn Böck. Jan-Hendrik Mohr er utdannet ingeniør og begynte i Claas allerede i 1984. Han har også sittet i styret siden 2008.

– Jan‑Hendrik Mohr er høyt respektert både i Claas og i bransjen. Han har vært med å forme selskapet gjennom ulike lederroller opp gjennom årene, sier Cathrina Claas-Mühlhäuser, styreleder for aksjonærkomiteen og datter av avdøde Helmut Claas.

Mohr overtar som administrerende direktør for Claas fra 1. april i år.

Powered by Labrador CMS