I 2025 vil ikke brannvarslinga ringe deg lengre, med mindre du oppgraderer utringeren.

Halvparten må oppgradere brannvarslinga

I 2025 stenger 2G-nettet og du vil da miste utringerfunksjonen på brannvarslingsanlegget om du ikke oppgraderer.

Publisert

Dette minnet vi folket om allerede i 2020. Det er altså snart to år siden forsikringsselskapene og brannmannskapene begynte å mase på bøndene om å bytte utringer på brannvarslinga.

I en ny spørreundersøkelse utført av Agri analyse for Landkreditt Forsikring, svarer 44 prosent at de ikke har oppgradert til 4G-utringer enda. Kun 28 prosent sier at de har det. For den som er rask i hoderegning er det da igjen 28 prosent som rett og slett ikke vet om dette er i orden. Disse har trolig ikke fått med seg at 2G skal slås av.

– Det er viktig at de som har ventet kommer i gang med dette, og legger en plan. Mange kommer til å etterspørre samme oppgradering, og det kan skape pressproblemer helt opp mot fristen. Der er ingen grunn til å nøle med dette, sier Ane Wiig Syvertsen i Landkreditt Forsikring.

Oppgraderingen koster rundt 3000 kroner og det er rabattordninger hos de fleste forsikringsselskapene om dette ordnes opp i. Har du over et visst antall husdyr er du pliktig til å ha en utringerfunksjon.

Powered by Labrador CMS