Bjørn Rygg etablerer enda et selskap for landbruksvarer
Bjørn Rygg etablerer enda et selskap for landbruksvarer

Starter som leverandør av landbruksbygg

BR Industrier etablerer nytt selskap som skal bli totalleverandør av driftsbygninger.

Publisert

Det nye selskapet får navnet BRI Landbruksbygg, og ambisjonen er å ta opp konkurransen med blant andre Fjøssystemer og Felleskjøpet.

– Vi har planer om å ta vår del av markedet, uttaler Bjørn Rygg i pressemeldingen som kom ut i dag.

Fortsetter etter Gråkjær

Tidligere i år kungjorde Gråkjær at de avslutter sitt norgeskontor. Når Bjørn Rygg nå satser på fjøs har han rekruttert tidligere leder i Gråkjær Norge, Vegard Schanche. Det er ikke snakk om et oppkjøp av Gråkjær Norge, men oppstart av et nytt selskap som blir lokalisert i Jæren landbrukspark på Klepp.

Bygger for alle

Det nye selskapet skal ifølge Schanche være et robotnøytralt byggefirma. Han ser at det er behov for et helnorsk selskap som kan bygge fjøs for alle, enten om melkeroboten er grønn, rød eller blå. Det er lett å tenke at det nye selskapet burde knytte seg tett til Reime Landteknikk, men Schanche presiserer at de satser på å bygge for alle, uavhengig av leverandør på innendørsmekanisering. Dette må til for å få et stort nok volum, mener han.

Nyt Norge!

Landbruksbygg blir ofte satt opp av utenlandsk arbeidskraft, og utenlandske leveranser blir ofte brukt. Selv Felleskjøpet har ikke sitt eget byggefirma, men velger å samarbeide med andre aktører. BRI Landbruksbygg kommer til å ha en størst mulig norsk andel i sine leveranser ifølge Scahnche. I BR Industrier finner vi totalt 24 forskjellige selskaper som driver med mye som kan knyttes til fjøsbygging. Schanche har ikke et klart svar på hvem av de andre selskapene BRI Landbruksbygg kommer til å samarbeide med, men han fremhever at det nye selskapet vil tilby en stor andel norsk i sine nye fjøs.

Powered by Labrador CMS