Blæstad får to nye studietilbud høsten 2022. Her fra Blæstaddagen for noen år siden.
Blæstad får to nye studietilbud høsten 2022. Her fra Blæstaddagen for noen år siden.

Bærekraftig landbruk blir masterstudie på Blæstad

Fra høsten av kan du ta mastergrad i bærekraftig landbruk ved Høgskolen i Innlandet.

Publisert

Blæstad starter to nye studier fra høsten 2022, der det ene altså er et masterstudie i bærekraftig landbruk.

Landbruket en del av løsningen

Morten Tofastrud, leder ved Institutt for jordbruksfag, har tro på at bærekraftig matproduksjon vil få økt oppmerksomhet de nærmeste åra.

- Landbruket har en sentral rolle som matprodusent, men er også en del av løsningen når det gjelder klima og biologisk mangfold. Vi tror at den økningen i antall søkere som vi har opplevd de siste årene er et resultat av at ungdom vil ta del i arbeidet med å løse disse utfordringene. Og det er behov for dem og deres kompetanse, sier Tofastrud i en pressemelding.

Studiet går over tre år deltid og er nett- og samlingsbasert.

Nytt nettstudie

I tillegg til masterstudiet oppretter de også et nettbasert årsstudium i jordbruk. Kurset går over to år og er et deltidsstudie som gir 60 studiepoeng.

Som de fleste andre lag av samfunnet har også studiesteder gjennom pandemien oppdaget at mye kan gjøres over nett. Ifølge Morten Tofastrud, leder ved Institutt for jordbruksfag, har de hatt en økende etterspørsel etter digitale undervisningsformer.

- I 2021 hadde vi en stor økning i antall søkere til årsstudium i økologisk landbruk, som er nettbasert og tilbys som et deltidsstudium over to år, sier Tofastrud.

Powered by Labrador CMS