Bedre Gardsdrift gir 100 kroner til Kreftforeningen for hvert nye abonnement som blir tegnet via nettsiden. Foto: Sesselja Bigseth

Bedre Gardsdrift støtter Kreftforeningen

For hver nye abonnent som tegner seg via nettsiden vår i oktober, gir Bedre Gardsdrift 100 kroner til Kreftforeningen.

Publisert

Landbruket har vist et stort engasjement for Kreftforeningens arbeid, fra rosa (og nå også blå) rundballer over det ganske land, til kakesalg og traktorkjøp som leder til donasjoner til Kreftforeningen.

Bedre Gardsdrift ønsker å være med og støtte dette. I anledning Rosa sløyfe-aksjonen i oktober, gir vi derfor 100 kroner til Kreftforeningen for hver nye abonnent som tegner seg via nettsiden vår nå i oktober.

Kvinner i landbruket

Brystkreft rammer en av tolv kvinner i Norge. (Også menn kan få brystkreft, men det skjer heldigvis svært sjelden.) Og når alvorlig sykdom rammer, rammer det hele familien. I landbruket rammer det gjerne også drifta.

Ved å rette oppmerksomheten mot Rosa sløyfe-aksjonen ønsker vi samtidig å slå et slag for kvinner i landbruket. I følge statistikken utgjør kvinner 16 prosent av bøndene her til lands. Men selv om kun 16% står som hovedbrukere på papiret, vet vi at atskillig flere kvinner deltar aktivt i drifta på gardene. Noen arbeider daglig i fjøset, andre bidrar i i onnene, mange har ansvar for økonomi og regnskap eller sørger for at hverdagslogistikken er mulig.

Kvinner er en mye viktigere del av landbruket enn statistikken over hovedbrukere gir inntrykk av, og når kvinner i landbruket blir rammet av brystkreft eller andre alvorlige sykdommer, rammer det bredt.

Bli abonnent - støtt Kreftforeningen

De fleste av oss kjenner noen som har eller har hatt kreft, enten det er i nær familie, venner eller kollegaer. Vi støtter aksjonen for å kunne bidra med midler til kreftforskning slik at færre vil oppleve dette og flere vil kunne leve bedre liv etter kreftbehandling.

For hver nye abonnent som tegner seg via nettsiden vår i oktober, gir Bedre Gardsdrift derfor 100 kroner til Kreftforeningen. Dette gjelder selvsagt også for de av dere som allerede har bestilt abonnement på nettsiden tidligere i oktober.

For deg som abonnerer er prisen uansett den samme: 675 kroner for 10 nummer.

Du kan abonnere her.

Dette kan du glede deg til

Tegner du abonnement innen førstkommenden tirsdag (17.oktober), rekker du å få med deg BG nr. 8. Da kan du bl.a. se fram til:

  • Tema: Korntørker: Tre korntørker - tre prisklasser
  • 9 siders test av vendeteigsautomatikk
  • Småsmarte løsninger for bl.a. rundballehenger og rundballespyd
  • Traktornyheter fra Massey Ferguson og McCormick
  • Gardsreportasjer fra inn- og utland

(Abonnement som blir tegnet etter 17. oktober, får BG nr. 9 som startnummer. Det kommer ut i slutten av november.)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS