"Tre i landbruket" er et av seminarene du kan delta på i januar. Dette oksefjøset i tre skrev vi om i nr. 6 i år.
"Tre i landbruket" er et av seminarene du kan delta på i januar. Dette oksefjøset i tre skrev vi om i nr. 6 i år.

Slik holder du deg faglig oppdatert i januar

Januar byr på mange muligheter til å holde deg faglig oppdatert, enten du driver med planteproduksjon, husdyr eller vurderer å bygge fjøs eller kjøpe ny traktor.

Publisert

Hva kan vel være bedre enn å starte året på ny frisk og med ny fagkunnskap i godt lag med andre bønder? Og januar byr på en rekke muligheter til nettopp det.

Sørlandssamling og Potet 2017

Sørlandssamling har blitt et høydepunkt for mange bønder, og i år finner den sted i Kristiansand 13. og 14. januar. Påmeldingsfristen er førstkommende mandag, så vil du være med her, må du hive deg rundt nå. Som vanlig er det foredrag, festmiddag og utdeling av pris, og unge bønder er særlig velkomne.

18. og 19. januar går Potet 2017 av stabelen på Hamar. Og hiver du deg rundt og melder deg på innen førstkommende tirsdag, sparer du 500 kroner i påmeldingsavgift.

Økomelk og trebygg

Driver du med melk, og økologisk melk spesielt, bør du sette av 25. og 26. januar. Da er det tid for Nasjonalt økomelkseminar i Stjørdal. Her handler det om lønnsomhet i økologisk melkeproduksjon, og det blir foredrag om både drenering, gjødsling og fôring og mer til.

Og helt sist i måneden, 31. januar, arrangerer NLR Agder kurset Tre i landbruket. Kurset er gratis, og det blir presentasjoner av bygningsløsninger fra ulike firma og befaring på en gard med ny driftsbygning til melkekyr med slipplaft i vegger og limtre i tak.

Vår største traktortest noensinne

Og til slutt må vi nevne vårt eget fagblad. Bedre Gardsdrift kommer nemlig med det som sannsynligvis er Europas største traktortest, og første del får du i januar-utgaven.

Så er du abonnent, anbefaler vi at du setter av en ettermiddag i slutten av januar til virkelig å kose deg med årets første utgave. Og er du ikke abonnent, ja, så er dette kanskje rette tidspunktet å gjøre noe med det!

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS