Sjefredaktør Hans Degerdal går av med pensjon 1. mai.

Sjefredaktøren takker av

Etter 45 år i mediebransjen, de fleste i landbruksmedia, går Hans Degerdal nå av med pensjon.

Publisert

.Hans Degerdal har vært sjefredaktør i Bedre Gardsdrift de siste 20 årene, men han kom inn i redaksjonen allerede i 1996. I den perioden har både landbruket og Bedre Gardsdrift vært gjennom en stor utvikling.

Sterk posisjon

På et tidspunkt utgjorde Degerdal hele redaksjonen, både journalist og redaktør. Han reiste Norge på kryss og tvers for å dekke landbruket i alle deler av landet, og han har besøkt en rekke land, både i og utenfor Europa, i jakten på det nyeste teknikkstoffet.

Han har hele tiden sett betydningen av et sterkt, uavhengig fagblad, og han har jobbet målrettet for å sikre at Bedre Gardsdrift har de nødvendige ressurser for å kunne møte den sterke konkurransen. Etter hvert kom flere medarbeidere til, og Bedre Gardsdrift har trinn for trinn kunnet utvikle seg til det fagbladet det er i dag.

– Hans har lang fartstid i Vanebo Fagpresse/Ask Media, og skal ha en virkelig stor del av æren for at Bedre Gardsdrift har en så sterk posisjon, sier Nils Vanebo, styreleder i Ask Media.

Røkter av dyr og språk

Degerdal kom til stillingen i Bedre Gardsdrift med en solid landbruksfaglig bakgrunn. Han vokste opp på gard i Nes på Romerike og drev i noen år med kornproduksjon da han forpaktet slektsgarden. Han er landbruksutdannet og jobbet i to år som landbruksavløser for fire husdyrbesetninger i Nes.

Journalistkarrieren startet da han som frilanser begynte å levere sportsstoff til Glåmdalen og Romerikes blad. I 1978 ble han ansatt i Bondebladet, og siden den gang har det vært landbruksmedia som har preget arbeidslivet for Degerdal.

Etter sju år i Bondebladet gikk han over til Norsk Landbruk, hvor han var fram til han begynte i Nationen i 1994. Etter et i Nationen gikk veien videre til Bedre Gardsdrift, hvor han har vært siden.

Ny sjefredaktør

I tillegg til arbeidet med Bedre Gardsdrift har Degerdal i en årrekke vært en del av ledergruppen i Ask media. Han har også hatt redaktøransvar for blader som Horeca, Renholdsnytt, Utemiljø og Treindustrien, og har levert artikler til de fleste bladene i forlaget.

Når Degerdal går av med pensjon 1. mai, er det Pål Sønsteli som overtar som sjefredaktør for Bedre Gardsdrift.

Powered by Labrador CMS