Håkon Mæle i fjøset.
Håkon Mæle skal røkte både fjøs og språk når han nå begynner som landbruksjournalist i Bedre Gardsdrift.

Håkon Mæle er vår nye BG-journalist 

- Mekanikerspire og teknisk spekulant, en framifrå nysjerrigper med en stor forkjærlighet for dyr og et indre behov for å drøfte, notere og kalkulere. Slik beskriver Håkon Mæle, BGs nye journalist, seg selv.

Publisert

Vi fikk flere kvalifiserte søkere da vi utlyste stillingen, men Håkon vant oss over med humor, entusiame, en god penn og en glødende interesse for landbruket.

Drømmer om teknikk

– Jeg drømmer nattestid om det perfekte drensgrøftnettet, toppstaggeometri, den optimale varmesummen på rai-enga, hjemmelagde fôrmikspatenter, kontinuerlig variable girkasser, fôrenheter per kg EKM, og andre lignende ting som en helt normalt fungerende ungdom i sine beste år skal drømme om, sier Håkon selv.

Håkon er 22 år og kommer fra Aure på Nordmøre, hvor han skal ha tilholdssted når han ikke er ute på gardsreportasjer og nyhetslanseringer. 

Smått og bratt

Han er oppvokst på et melkebruk med 135 tonn i kvote. Håkon eier idag sitt eget småbruk, men er fortsatt aktivt med og hjelper i drifta på hjemgarden. Til tross for sin unge alder har Håkon både bakgrunn som industrimekaniker og han har vært avløser i hjembygda i flere år. 

Han er spesielt interessert i storfe samt både mindre bruk og bratte bruk og maskinene som passer inn der. Sjansen er stor at dette vil vises igjen i artiklene han etter hvert setter navnet sitt på.

 

Powered by Labrador CMS