Mens vi venter på Agrisjå ...

For 30 år siden fantes det ikke noe Agrisjå, men vi hadde Landbruksveka.

Publisert

Vi har tatt et dypdykk i arkivet, til den gang Bedre Gardsdrift ikke het Bedre Gardsdrift, men K.K. Heje. Mye er forandret på 30 år, og da tenker vi ikke bare på designen av bladet.

70 000 bønder

Året er 1987, og i nummer 6 den gangen hadde vi spesialsider i forkant av Landbruksveka.

Her kan vi lese at det var ventet 70 000 bønder til Landbruksveka. Ikke besøkende, men bønder. Av besøkende ventet de nemlig 150 000. Med andre ord var det ventet nesten dobbelt så mange gardbrukere som det finnes i hele Norge i dag.

Traktor og elektronikk

Hva annet kunne du lese om i bladet den gang? Jo, vi skrev om den nye Shibaura SP 6040 fra BS Maskiner AS. Den hadde firesylindret motor med 55 hk, og hydraulikken hadde en kapasitet på 35 liter i minuttet. Traktoren veide 2,3 tonn og hadde en totalhøyde på 2,32 meter.

Og den gang som nå var vi selvsagt like opptatt av all elektronikk som kan gjøre hverdagen enklere for bonden. Derfor omtalte vi testen som ble utført av Landbruksteknisk Insitutt på Ås på elektroniske kontrollinstrumenter ved sprøyting. Vi kan vel trygt slå fast at ting har gått framover også på dette området.

Møt oss på Agrisjå

Det var den gang da. Nå ser vi framover, og vi gleder oss til å se nyheter og treffe lesere på Agrisjå om drøye tre uker. Du treffer oss på stand nr. 185.

Fra K.K. Heje til Bedre Gardsdrift

  • K.K. Heje ble startet i 1981, og første utgave kom ut i mars.
  • Ti år senere, i 1991, skiftet bladet navn til Bedre Gardsdrift for bedre å reflektere hva vi ønsker med bladet.
  • Bedre Gardsdrift er et frittstående og uavhengig fagblad for dagens bonde.
  • Bedre Gardsdrift har 10 utgaver i året og et opplag på 17 722 ved sist oversikt.

 

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS