MSA 300 har børsteløs EC-motor.
MSA 300 har børsteløs EC-motor.

Kraftigere batterisag fra Stihl

Den nye batterimotorsaga MSA 300 C-O er ifølge Stihl den kraftigste motorsaga på batteri i markedet.

Publisert

Maksimal kjedehastighet er 30 m/s og saga har tre ulike driftsmoduser. Det gjør at saga passer til alt fra felling og kvisting av mellomstore trær og til snekkerarbeid. For mest mulig optimal ytelse er MSA 300 utstyrt med et Light 04-sverd på 35 eller 40 cm og et RS Pro-kjede med 0,325’’ deling. Det er såkalt hurtigstramming av kjedet og mutrene til kjededekslet er integrerte. Du kan også justere oljemengden ved behov. Saga kommer med Stihl sitt nye Led-display som blant annet viser når du må fylle kjedeolje. Det integrerte luftfilteret er ment for å beskytte motor og elektronikk mot finere støv fra saginga. Vekta uten skjæreutstyr og batteri er oppgitt til 4,5 kg.

– MSA 300 C-O er markedets kraftigste batterimotorsag, og gir profesjonelle brukere den perfekte kombinasjonen av ytelse og brukervennlighet. Takket være batteridriften unngår man avgasser, og det gjør også at en kraftig motorsag som denne kan brukes i lydfølsomme områder, sier Mats Gustafsson, Nordisk produktsjef i Stihl.

Kraftig batteri

Saga får kraft fra det nye batteriet AP 500 S, som er en del av Stihl sitt batterisystem, AP. Det nye batteriet blir flaggskipet i AP-serien. AP 500 S har et energiinnhold på 337 Wh og veier 2 kg.

– AP 500 S gir alle produkter i batterisystemet AP hele 20 prosent mer kapasitet og driftstid enn et STIHL AP 300 S-batteri. Dessuten er levetiden opptil ti år når det lades alle arbeidsdager, noe som også reduserer kostnadene, sier Gustafsson.

MSA 300 C-O og AP 500 S er tilgjengelige hos Stihl-forhandlere i Norge våren 2022.

Powered by Labrador CMS