Torader under millionen

AVR kommer med en økonomi-versjon av 6200-opptakeren.

Publisert

Potetutstyrsprodusenten, AVR, kommer nå med en økonomiversjon av deres toraders potetopptakere. Denne, Spirit 5200, kommer med seks tonns tank, i likhet med Spirit 6200 som Norwegian Agro og Lena Maskin har ført så langt i Norge. De som tok turen til Agritechnica i Hannover i november fikk ta en sniktitt.

Den nye opptakeren kommer til å ligge på rundt 970.000 kroner, mot 6200-opptakeren som ligger et sted mellom 1,2 og 1,3 millioner, i følge Lena Maskin. Forskjellen ligger i drifta og fasiliteter. 5200-opptakeren har ingen egen hydraulikk og beror seg kun på traktorens PTO og hydraulikk. Det er heller ingen elektronikk på maskinen, den er helmekanisk. Prisen skal derimot ikke ha noe å si på kvaliteten og driftssikkerheten, den er bygget på den samme rammen og av de samme materialene. Inntaket kommer i 75 eller 90 centimeters bredde.

Den nye opptakeren krever lite av traktoren, kun 90 hestekrefter og 50 l/min (180 bar). Automatisk avvatring av hjula og bremser er standard. Det samme gjelder totrinns girkasse for risbelte, første- og andre såldebelte. Plukkebeltet driftes av traktorens hydraulikk og kommer med trinnløs hastighetsregulator. Kjennetegnet for AVR er at den er ganske åpen og lett å rengjøre og vedlikeholde, det gjelder også 5200.

Maskinen kommer for salg for 2018-sesongen.

Les mer fra Agritechnica i BG 10/17 og 01/18!

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS