De siste ukene har Braut vært på Norges-turne for å ta farvel med alle sine fans. Nå er eventyret over. Foto: Rasmus Lang-Ree

Kongen er død - leve Braut!

Eliteoksen 10177 Braut er nå slaktet, men hans sønn Gopollen og flere barnebarn står klare til å ta opp arven etter «Legenden».

Publisert

Denne høsten har Braut vært hedersgjest på en rekke landbruksarrangementer landet rundt og avsluttet Norgesturneen på «Midt i matfatet» i Vikingskipet helga som var. Deretter bar det rett til slaktebenken.

Geno forteller at mange mennesker har engasjert seg i den videre skjebnen til Braut etter at han pensjonerte seg som sædgiver. Flere har tatt til orde for at han burde få leve sine siste år på grønne beitemarker og nyte sitt otium som takk for lang og tro i avlens tjeneste. Også innad i Geno har Brauts siste reis skapt sorg, men en samlet vurdering fra både veterinærer og røktere tilsa at den fantastiske reisen var over etter 450 000 solgte sæddoser til en verdi av 21 millioner kroner! Braut var tross alt 15 år og den lengstlevende avlsoksen i Geno sin historie.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS