Kverneland 2500 vendeplog (1)
Kverneland 2500 vendeplog (1)

Kvernelands nye vendeplog

Kverneland 2500 leveres med fire til seks skjær, slepefunksjon ved transport og Isobus-betjening.

Publisert

Etter fem år med utvikling er Kvernelands nye vendeplog klar.

Den nye plogen er beregnet for traktorer opp til 280 hk. En av de største nyvinngene er leddet tårn, som gjør det mulig å slepe plogen som en semiplog ved transport. Under pløying fungerer plogen som en tradisjonell løfteplog. Ved transport fjernes en transportbolt, og plogen kan rotere om innfestingen i trekkstengene og en sentral svingbolt. Dermed er det slutt på et langt og farlig overheng ved kjøring på veg. Denne løsningen har også medført at vendesylinderen er horisontal. All hydraulikkslanger går nå gjennom senter av vendeakslingen.

Tårnet har ledding, slik at plogen kan slepes som en tilhenger ved transport. Bildet viser en tidlig prototype.

Ramma er i prinsippet som før, varmebehandlet for maksimal styrke. Dimensjonen på rammerøret er 120x200x6,4 mm.

Åsene er blitt nye og harl i følge Kverneland fått en utforming som fungerer bedre ved pløying på jorder med mye halm eller plantevekster. Velger du steinutløser, så er det fortsatt bladfjærer som gjelder.

Pløyebredden kan reguleres fra 12 til 24 tommer, eller 30 til 60 cm. Det er mer enn på noen annen Kverneland-plog, og spesielt tilpasset store traktorer med breie dekk. Plogen kan leveres med alle tilgjengelige plogkropper fra Kverneland. Rulleskjærene har fått parvis dybderegulering, noe som sparer tid ved innstilling av plogen.

Ny justeringsmekaniske gjør at rulleskjærene justeres parvis.

Fordi dybdehjulet også brukes som transporthjul, har det det fått svivel istedet for den tradisjonelle vippefunksjonen. Her kan kundene velge mellom enkelt hjul, tverrgående aksling og belter.

For maksimal komfort og brukervennlighet tilbys Isobus-betjning.

2500 tilbys i tre utstyrvarianter, Basic, Medium og High-end. Alle har elektronisk regulering av fårbredden. Velger du High-end utgaven, betjenes traktoren via Isobus-terminalen. Det gir deg blant annet mulighet til automatisk kalibrering av plogen i forhold til sporvidden og enkel omstilling fra felt til transport. Du kan også bruke traktorens GPS til å rette inn skjeve fårer, eller rett og slett sørge for at fårene blir rette hele tiden.

Powered by Labrador CMS