Rollant nr. 300 000
Rollant nr. 300 000

Claas med jubileumspresse og nye slåmaskiner

Claas markerte nylig 300 000 produserte rundballepresser med en krom-pyntet Rollant 454 Uniwrap. I tillegg lanserte de nye modeller i slåmaskin-sortimentet. 

Publisert

Både rundballepressene og firkantpressene fra Claas produseres i Metz i Frankrike. Fabrikken ble grunnlagt av Reinhold Claas i 1958, og de 400 ansatte kan produsere 5000 presser årlig. Sortimentet består av fast- og variabelkammerpressene Rollant og Variant, i tillegg til firkantpressene i Quadrant-serien. Totalt 21 forskjellige modellvarianter.

Den nye butterfly-maskinen Disco 1100 C/RC Business, med justerbar arbeidsbredde fra 9,4 til 10,7 meter, er den største slåmaskinen i Claas sitt sortiment. Forskjellen på C- og RC-versjonene er stengelbehandlingen, enten med fingerknekker eller med valser. I transportstilling måler Disco 1100 fire meter i høyden og tre meter i bredden.

Disco 1100 C/RC er Isobus-kompatibel, og ved hjelp av appen "Easy on board", kan den betjenes fra traktorhytten med et nettbrett. Kommunikasjonen mellom traktoren/redskapet og nettbrettet skjer ved hjelp av et WLAN-adapter som koples til Isobus-kontakten i hytten. I tillegg til slåmaskinene, skal appen kunne betjene flere Isobus-kompatible redskaper, som rundballepressene Rollant 455/454 og 375 Uniwrap. Foreløpig er den kun tilgjengelig på Ipad.

Disco 3150 F er en enkel frontmontert slåmaskin. Som standard leveres den med todimensjonal pendling. Marktrykket justeres ved hjelp av spiralfjærer. Alternativt kan maskinen utstyres med hydropneumatisk justering av marktrykket. De sidemonterte slåmaskinene i 50-serien, som byr på arbeidsbredder fra 2,6 meter til 3,4 meter, og slepemaskinene Disco 3150 TC/TRC, er nå utstyrt med knivbjelken Max Cut. Claas reklamerer derfor med at nesten alle slåmaskiner i Disco-serien er utstyrt med samme knivbjelke. I tillegg fås de sidemonterte maskinene med en spesialutviklet støttefot, som skal sørge for sikker lagring, selv i transportstilling.

Powered by Labrador CMS