Agroteknikk medalje
Agroteknikk medalje

Agroteknikk med gull- og sølvaks

Årets Agroteknikk-nyheter vil bli bedre profilert enn tidligere. I tillegg introduseres gull- og sølvakset.

Publisert

Årets gullaks henger høyt.

Både messeledelsen og nyhetskomiteen ønsker større oppmerksomhet omkring nyhetene på Agroteknikk. De tradisjonelle tre, to og ett aksene er erstattet med gull- og sølvaks og offisiell nyhet. Kriteriene for gull, sølv og offisiell nyhet er i utgangspunktet som før, men kravene til sølv, og spesielt gull, er noe strengere enn for tildelingen av to- og tre aks i 2012. Ved å introdusere valørene gull og sølv blir kåringa også mer på linje med hvordan Agritechnica og Sima profilerer sine nyheter.

De som belønnes med gull- og sølvaks, vil i tillegg til heder og ære få en ny og eksklusiv plankett. Nytt av året er også at spesielt gull- og sølvvinnerne blir bedre profiler både før og under messa.

Siden Agroteknikk arrangeres rett etter Agritechnica, er det grunn til å håpe på ekstra mange nyheter i år. Alle ustillerne kan melde inn sine nyheter fram til 1. september. Da starter juryen sitt arbeid, som skal være ferdig 1. oktober. Leder for nyhetskomiteen, Bård Svarstad, og juryleder Magnus Østby, oppfordrer alle utstillerne til å melde inn sine nyheter på Agroteknikks nettsider. Selv om nyheten ikke tilfredstiller kravene til gull og sølv, vil alle offesielle nyheter bli presentert på Agroteknikks nettsider, og i fagbladene Bedre Gardsdrift og Norsk Landbruk og deres tilhørende nettsider.

Selve juryarbeidet ledes av Bedre Gardsdrifts redaktør, Magnus Østby. De øvrige jurymedlemmene er ansvarlig redaktør Iver Gamme i Bondebladet, Norsk Landbruk og Traktor, gårdbruker og teknisk oversetter Tor Rustad, rådgiver Erik Brodshaug i Tine og professor i husdyrmiljø og teknikk Knut Egil Bøe.

Agroteknikk arrangeres på Lillestrøm 26. - 29. november, i tilfelle du lurer.

Powered by Labrador CMS