Grisepoliti
Grisepoliti

Dyrepolitiet til tjeneste!

Fredag starter dyrepoliti-prosjektet i Sør-Trøndelag politidistrikt. Prosjektet har som mål å bekjempe dyrevelferdskriminalitet.

Publisert

Fra presentasjonen av prosjektet i april: ordstyrer Ståle Norang (t.v.), landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, finansminister Siv Jensen og administrerande direktør i Mattilsynet, Harald Gjein. Foto: Nett-TV Regjeringen.no

Sør-Trøndelag politidistrikt har opprettet ei egen gruppe som skal styrke politiets kamp mot dyrekriminalitet. Målet med dyrepolitiprosjektet er at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse.

Dyrekrimgruppa vil samarbeide tett med regionens Mattilsyn som også har opprettet et eget krimteam på dette området.

Landbruks- og matdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet har satt bekjemping av dyrevelferdskriminalitet i høysetet og vil være representert ved landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen under oppstarten av prosjektet på Politihuset i Trondheim på fredag. Finansminister Siv Jensen deltar også, så da må vi forutsette at prosjektpengene er på plass.

Les mer om prosjektet her

"
Powered by Labrador CMS