vepak sekk

Vepak med hurtig-sekk

De begynte med utstyr for å automatisere vedpakkinga, men for mange er kanskje sekken med hurtiglukking enda mer aktuell. Her slipper du å knyte.

Publisert

Den enkle låsinga av tråden er patentsøkt.

Den såkalte V-sekken skiller seg fra andre vedsekker, særlig på et punkt: På lukke-tråden er det en liten plasthylse. Ved å skyve denne inn, lukkes sekken en gang for alle, uten at du trenger å slå en eneste knute. Inni plasthylsa er hemmeligheten, et dobbelt sett mothaker nærmest som på en piraja-fisk.

Sparer mye tid

– Vi oppdaget behovet for en slik sekk i arbeidet med den automatiserte pakkemaskina vår, sier daglig leder i Vepak, Ole Holtet. Undersøkelser viser at du sparer en time arbeid pr. 500 sekker, altså omlag sju sekunder pr. sekk. – En av flaskehalsene med automatisert pakking viste seg å være det å knyte sekken. Særlig når du arbeider med hansker på, og du har litt tidspress. Da er det fort gjort at knytinga hefter deg unødig. Med den nye sekken vår er det bare å holde i hylsa og trekke i snora, så er du ferdig.

Flagger norsk ved

En annen detalj er at sekken utelukkende er beregnet på norsk ved – den har nemlig et stort norsk flagg på etiketten. – Vi vil gjerne slå et slag for norsk vedproduksjon, og øke bevisstheten rundt norskprodusert ved. Flagget er vårt bidrag for å styrke posisjonen til den norske veden. Sekkene selges via Vepak sine nettsider, og finnes foreløpig i 40-liters størrelse.

Med effektiv lukking og tydelig opphavsmerking frir Vepak til flere kunder enn de som satser på den automatiserte vedpakkemaskina.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS