BG 4/01

Høsteutstyr til siloslåtten, ensileringsmidler, test av Deutz-Fahr Agrotron 120 MK3 og lønnsomhet ved mjølkerobot er av innholdet i Bedre Gardsdrift nr. 4.

Publisert

Godkjent for Deutz-Fahr Importøren er konkurs, og Deutz-Fahr har tapt markedsandeler de siste årene. Det skaper usikkerhet blant kundene, men fortsatt bygger den tyske produsenten bunnsolide maskiner, som gjør det bra både i design og i test. Ikke minst gjelder dette Deutz-Fahr Agrotron 120 MK3 som får mange plusspoeng for hytte og trepunktsløft. Også betjening og motor er bedre enn gjennomsnittet.

Kostbar mjølkerobot Så langt er fire norske mjølkeroboter i bruk, men meningene om de nye vidundermaskinene er delte. Enkelte setter spørsmålstegn ved mjølkekvaliteten. Andre er opptatt av økonomien.I dette nummeret kan vi presentere tall som viser at roboten hvert år kan koste flere hundre tusen kroner mer enn en mjølkestall.Det er med andre ord ikke økonomien som er hovedårsaken til at brukere investerer i slikt utstyr. Sannsynligvis er målet mer fritid og høyere livskvalitet.

Bare lave faste priser? John Deere har senket prisene. Det samme har Valtra som også lover rimeligere service og billigere reservedeler. I tillegg har Eikmaskin senket prisene på Fendt. I alle tilfellene gjenstår det å se hvor mye av prisreduksjonen som er reell. Mange forhandlere gir store rabatter. Derfor kan resultatet av lavere veiledende priser like gjerne medføre en prissenking som en reduksjon. Så langt er det i alle fall John Deere og Felleskjøpet som er markedsvinner. De har økt salget kraftig de siste månedene.

Nytt liv med nytt krysÅ skifte krysset i kraftoverføringsakslingen er enkelt, og det kan forlenge levetida betraktelig. Vi viser deg hvordan det gjøres.

Fôrhøster eller eksaktsnitter?Valg av høstelinje til siloslåtten er en øvelse i kompromisser og umulig rekning. Med råd fra Norges ledende ringledere forteller Bedre Gardsdrift om fordelene og ulempene ved de mange metodene.

GrasEnsilKofaSyreBruk riktig ensileringsmiddel! I BG nr. 4 finner du årets godkjente ensileringsmidler, samt en forklaring på når hvilket middel bør brukes.

Les også

- Kampen mot høymola - Slik får du lettere kløtsjpedal - Tips om gjerdeapparater- Hva Bedre Gardsdrift mener om økologisk landbruk

Powered by Labrador CMS