McCormick ZTX
McCormick ZTX

Vårens nye traktorer

John Deere, McCormick, NewHolland og Aebi presenterer alle nye serier eller modeller i vår. Her er det mye å glede seg til!

Publisert

Den lenge etterlengtede John Deere 5020, som vi skrev om i BG 8/2001, vil bli vist i produksjonsklar tilstand på den franske utstillinga Sima.

Traktoren er ventet å bli en tøff konkurrent til MF 4300, NewHolland TL og andre i tilsvarende størrelse. Den kommer trolig i tillegg til den eksisterende italienskproduserte 5010-serien. Etter hva vi fikk opplyst i 2001, skal 5020 produseres i Mannheim. Flere detaljer kommer i vår reportasje fra Sima i BG 3/03.

Ny storserie fra McCormick

McCormick har varslet en ny storserie. Den får navnet ZTX, og går fra 215 til 260 hk. I Norge er markedet for så store traktorer temmelig lite, men serien er likevel interessant.

Traktorene er de første som McCormick har utviklet fra grunnen av, etter oppkjøpet av CaseIHs fabrikk i England. Her ser vi hvordan den engelske traktoren kan komme til å se ut i framtida. McCormick har benyttet samme designer som Aston Martin. Hytta har fått fjøring, og innvendig finner vi armlenebetjening. Traktoren får premiere på Sima.

Ny toppmodell

Aebi stiller med en ny toppmodell i Terratracserien, kalt TT270. Maskina har hydrostatisk framdrift, en motor på 87 hk, firehjulssving, og den leveres med ei ny og større hytte med klimaanlegg.

Aebi stiller også med en ny transporter, kalt TP 68. Den drives av en 3,3-liters Kubotamotor med 74 hk. Også motorslåmaskina CC66 er ny. Den har en motorytelse på 18 hk, og enklere betjening enn noen gang.

Powered by Labrador CMS