Fire finalister - stem på din favoritt

Fire traktorer fra Claas, Deutz-Fahr, Massey Ferguson og McCormick er i finalen om å bli Årets traktor i Europa. Du kan stemme fram den du liker best.

Publisert

Felles for årets finalister er at de har automatiserte hurtiggir, de kan by på elektronisk regulering av utvendige hydraulikkventiler, samt at de har et høyt komfortnivå. Fjærende framaksling og hytte, og automatisk klimaanlegg, er tilgjengelig på alle. Imidlertid har ingen trinnløs girkasse, og ingen inneholder funksjoner eller tekniske løsninger som er direkte nybrottsarbeid.

Det er kun gjennom denne konkurransen en traktor kan få retten til å kalle seg Årets traktor, og traktorleverandørene tar utdelinga alvorlig. I juryen sitter journalister fra ledende landbrukstidsskrifter i hele Europa, men kun en fra hvert land. Norsk representant i juryen er Bedre Gardsdrift.

Som i fjor inviterer vi våre lesere til å stemme fram sin favoritt. Det spiller ingen rolle hvordan du stemmer. Du kan begrunne hvorfor du stemmer som du gjør, eller du kan bare sende oss navnet på den traktoren du mener fortjener å vinne. Det kan du gjøre på følgende vis:

- Send en epost til jogeir@vanebo.no.- Send brev eller postkort til Jogeir M. Agjeld, som er norsk representant i juryen. Bruk heimekontoradressa, som er Agjeld, 6788 Olden.

Frist: 7. november

Alle som sender inn sin stemme og oppgir navn og adresse, er med i trekningen av premier fra Bedre Gardsdrift. Hvilken traktor som er BG-lesernes favoritt, samt hvilken traktor som vant den offisielle europeiske kåringa, kan du lese i Bedre Gardsdrift nr. 10/2005. Du kan laste ned bladet her. Kandidatene

Claas Ares 697 ATZ

" En nykommer i Norge, med høyt komfortnivå. Motor fra Deere, transmisjon fra GIMA (som MF) med sekstrinns hurtiggir med automatisering, hyttefjæring i alle fire hjørner og nytt design. Les mer i Bedre Gardsdrift nr. 9/2005

Deutz-Fahr Agrotron K 120

"Kraftig oppgradering av de minste Agrotronmodellene med helt ny hytte, motor fra Deutz, 50 km/h og automatisert tretrinns hurtiggir. To utstyrsnivåer, hvor det beste har armlenebetjening. Les mer i Bedre Gardsdrift nr. 8/2005

Massey Ferguson 6480 Dyna-6

" En kjent og populær traktor med ny GIMA-transmisjon med sekstrinns hurtiggir, hvor du sjøl bestemmer hvordan automatikken skal arbeide. Motor fra Perkins og ellers høyt utstyrsnivå.Les mer i Bedre Gardsdrift nr. 5/2003 (6400-serien)og i Bedre Gardsdrift nr. 4/2005 (transmisjonen)

McCormick XTX 215

" Fornyet hytte og inventar, tre utstyrsnivåer og åttetrinns hurtiggir i transmisjon fra McCormick egen fabrikk. Betjeningsvennlig kraftkar med motor fra Cummins. Les mer i Bedre Gardsdrift nr. 8/2005

"
Powered by Labrador CMS