Claas endelig på plass

Claas og LMB sparte ikke på effektene da de lanserte sine lysegrønne traktorer 13. februar. Først i 2010 blir serien komplett. I mellomtida får vi litt Claas og litt Renault.

Publisert

I Danmark ble Claas-traktorene lansert allerede 10. oktober i fjor, men LMB i Norge har valgt å gå litt roligere ut.

Ved å flytte lanseringen til februar i år fikk importøren med seg den nye Ares-serien, som etter Claas sin mening er helt og holdent deres eget produkt, og ikke et grønnlakkert Renault-produkt.

Klare til levering

LMB i Norge har som mål at Claas skal dekke åtte prosent av det norske traktormarkedet i løpet av rimelig tid. Det vil si når organisasjon og modellutvalg er som det bør og skal være.

Fransk Celtis

Her i landet er det antakelig Ares- og Celtis-modellene som vil bli mest etterspurt. Celtis er en traktorserie som Renault lanserte i 2002. Det vil si året før Claas kjøpte den franske produsenten. Kort fortalt dreier det seg om fire modeller med effekt fra 53 kW/72 hk til 74 kW/100 hk.

Nyutviklet Ares

Ares-modellene er derimot en nyutviklet serie som ble presentert i fjor høst. Her får vi visse indikasjoner på hva som vil komme i tida framover. Det kan du lese mer om i vår traktortest i BG 2/06.

Les hele denne artikkelen, samt en omfattende test av Claas Ares, i Bedre Gardsdrift nr 2 2006. Du kan laste ned bladet her.

"
Powered by Labrador CMS