Foto: Claas

Claas øker farten i Le Mans

Etter oppgraderingen er målsettingen å øke produksjonen med 3000 traktorer i året.

Publisert

Claas har innført det bransjen kaller Lean production. Det betyr i praksis at all unødvendig aktivitet er forsøkt luket bort. All flytting av komponenter og prosesser skal foregår så effektivt som mulig. Kapasiteten etter ombyggingen skal nå være oppe i 13000 enheter i året.

Økt eksport

Frankrike har alltid vært det viktigste markedet for traktorer fra fabrikken i LeMans. Da Claas tok over i 2003 var eksportandelen på beskjedne 33%. I dag er den oppe i over 70%, og Tyskland er naturlig nok det største eksportmarkedet. I traktorfabrikken jobber rundt 1000 ansatte. Sammen med rundballepresse-produksjonen i Metz utgjør den franske delen av Claas-komsernet omtrent 20% av den totale omsetningen.

Arion 400 er populær

Den mest produserte serien er uten tvil Arion 400 ifølge Claas. Dette er traktoren som passer best i de fleste land, og det gjør den til den mest solgte modellen.

Alternative drivstoff

Claas har ikke et klart svar på hva som vil bli framtidas drivstoff. De har flere prosjekter på gang, men vil ikke røpe hva de har mest tru på. I dag har traktorene motorer fra både Fiat Power Train(FPT) og Deere Power Systems (DPS). Claas vil heller ikke røpe om de har planer for en egen motorproduksjon i framtida.

- Om sju til åtte år vet vi nok mer om hva som blir framtidens motor og drivstoff, var svaret vi fikk under dagens pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS