Akevitt har ikke den gunstige effekten på fordøyelsen som mange tror. Foto: Arcus
Akevitt har ikke den gunstige effekten på fordøyelsen som mange tror. Foto: Arcus

Ingen jul uten akevitt

22. desember: Det heter seg at en akevitt hjelper på fordøyelsen, men det er ikke derfor du bør velge akevitt til julematen.

Publisert

Akevitten har fått ry på seg for å hjelpe på fordøyelsen av den feite julematen, men sannheten er en ganske annen. Studier viser nemlig at akevitt kan ha motsatt effekt. Den kan få fettrik mat til å bli liggende lenger i magen!

Renser ganen

Likevel kan det ha noe for seg å velge akevitt til julematen. Mens akevitt ikke gjør noe for fettet i magen, kan den ha en funksjon for fettet i munnen.

– Når det kommer til den tradisjonelle julematen, så er det snakk om en del kraftige smaker og mye fett, og det er vanskelig å pare dette med en vin eller liknende. Man trenger en akevitt med litt kraft, mye smak og en høy alkoholprosent. Akevitten renser på en måte munnen, som gjør at du får litt mer ut av måltidet uten å sitte igjen men en fettsmak i munnen, i følge brennevinsaktøren Arcus.

Basert på norske poteter

Men vi ville ikke hatt noe akevitt å rense ganen med uten den norske bonde. Norsk akevitt er nemlig laget på norske poteter. Det skal være minst 95 prosent norske poteter for at akevitten regnes som norsk. Hvordan norsk akevitt lages kan du lese mer om her.

Ingen jul uten akevitt
#ingenjulutenbonden

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS